PRZYSTAWKI
APPETISERS
Śledź, pieczony ziemniak w „mundurku”, kwaśna śmietana, kawior z pstrąga
Herring, baked potato in „uniform”, sour cream, trout caviar
→ 36,00 zł
Łosoś, marynowany ogórek z bergamotką, kremem wasabi, prażonka z tapioki
Salmon, pickled cucumber with bergamot, wasabi cream, tapioca roast
→ 46,00 zł
Tatar wołowy, majonez, lubczyk i parmezan
Beef tartare, mayonnaise, lovage and parmesan cheese
→ 48,00 zł
Sałata Cesar, krewetki
Cesar salad, prawns
→ 44,00 zł
ZUPY
SOUP
Zupa rybna, soczewica, pomidory
Fish soup, lentils, tomato
→ 33,00 zł
Krem z pieczonego buraka, cykoria
Roasted beetroot cream, chicory
→ 28,00 zł
DANIA GŁÓWNE
MAIN DISHES
Dorsz, fenkuł w martini, por, sos muślinowy
Cod, fennel in martini, leek, muslin sauce
→ 72,00 zł
Sandacz, pieczony kalafior, ziarna Tonka, szpetzle z ziołami, oliwa z cytryną
Pike-perch, roasted cauliflower, Tonka beans, spetzle with herbs, olive oil with lemon
→ 76,00 zł
Pierś z gęsi, czerwona kapusta, cynamon, karmelizowane figi, ziemniaki parisienne
Goose breast, red cabbage, cinnamon, caramelised figs, potatoes parisienne
→ 78,00 zł
Polędwica wołowa, pure z warzyw, grzyby shimeji
Beef tenderloin, vegetable puree, shimeji mushrooms
→ 96,00 zł
DESERY
DESSERTS
Ciasto daktylowe
Date cake
→ 35,00 zł
Mus czekoladowy
Chocolate mousse
→ 32,00 zł
Beza z marakują
Passion fruit meringue
→ 30,00 zł