MENU VILLA FOKSAL
PRZEKĄSKI DO PODZIAŁU
APPETIZERS TO SHARE
Labraks w tempurze z musztardowcem
podawany z sosem tatarskim
Tempura sea bass with mustard leaves and tartar sauce
→ 45,00 zł
Tatar z polędwicy wołowej z gruszką nashi
Beef tartare with nashi pear
→ 48,00 zł
Sałata Cezar z krewetkami
Caesar salad with shrimps
→ 48,00 zł
Sałatka z bobem, szynką parmeńską i musztardą Dijon
Broad bean salad with parma ham and Dijon mustard
→ 38,00 zł
ZUPA
SOUP
Gaspacho z truskawkami
Gaspacho with strawberries
→ 24,00 zł
DANIA GŁÓWNE
MAIN DISH
Okoń morski z „Kopciłki”
Smoked and baked sea bass
→ 74,00 zł
Czarna soczewica z kremem kokosowym,
bobem i sałatką z pachnotki
Black lentil with coconut cream, broad bean and perilla salad
→ 34,00 zł
Sezonowana polędwica wołowa z sosem Bordolaise
Ageed beef loin with Bordolaise sauce
→ 78,00 zł
Cielęcina rose z szałwią
Rose veal with sage
→ 66,00 zł
DODATKI DO PODZIAŁU
SIDE DISH TO SHARE
Szpinak z masłem, gałką muszkatołową i otartą skórką cytryny
Spinach with nutmeg butter and lemon zest
→ 12,00 zł
Fasolka szparagowa z oliwą cytrynową i sezamem
Beans with lemon olive oil and sesame
→ 12,00 zł
Pomme puree z oliwą truflową
Pomme puree with truffle olive oil
→ 12,00 zł
Sałata Mesclun z ziołami
Mixed salads with herbs and dressing
→ 12,00 zł
DESER
DESSERT
Lemon custard
→ 26,00 zł
Beza z kremem z marakui
Merinque with passionfruit cream
→ 26,00 zł