POŻEGNAJ ROK 2021 Z VILLĄ FOKSAL
Jeśli lubisz nasze smaki
i organizujesz przyjęcie sylwestrowe w domu,
zamów nasze dania na wynos!
Zamówienia prosimy kierować mailowo lub telefonicznie do 29.12.2021
info@villafoksal.pl / gosia@villafoksal.pl
+48 502 042 588 / +48 601 327 243
Po odbiór zamówień zapraszamy 31.12.2021 w godz 12.00-16.00
MENU SYLWESTROWE
FAMILY MENU
IDEALNY OBIAD RODZINNY
Wolno Pieczona Kaczka 2,2 kg
Marynowana 24 godziny
Pieczona z jabłkiem, pomarańczą, czosnkiem, rodzynkami i świeżym majerankiem.
Dodatki
Karmelizowana cykoria w pomarańczach
Zapiekanka z ziemniaków z rozmarynem
Sos redukcja ze świeżych pomarańczy, Porto i Demi Glace
Czas pieczenia 3,5 godziny
Porcja dla 3-4 osób
→ Cena zestawu 175.00 zł
Indyk w Całości ok. 4,5 -5,0 kg
Marynowany 24 godziny
Pieczony z żurawiną, gruszkami, jabłkami i ziołami
Dodatki
Kładzione łyżką kluski z lubczykiem
Modra kapusta z rodzynkami i cynamonem
Sos Demi glace
Czas pieczenia 4,5-5,0 godzin
Porcja dla 5-6 osób
→ Cena zestawu 285.00 zł
Pieczona gęś ze śliwkami, cynamonem i jabłkami 4,5 kg
Marynowana 24 godziny
Pieczona z jabłkiem, śliwkami i cynamonem.
Dodatki
Kładzione łyżką kluski z lubczykiem
Modra kapusta z rodzynkami i cynamonem
Sos Demi glace
Czas pieczenia 4,5 godziny
Porcja dla 5-6 osób
→ Cena zestawu 295.00 zł
Łosoś w całości pieczony i podwędzany w „Kopciłce” 2,0 kg
Marynowany w solance 8 % z koprem włoskim i goździkiem
Dodatki
Fenkuł duszony w Martini
Gotowane ziemniaki z ziołami i cytryną
Salsa verde z kaparami
Porcja dla 3-4 osób
→ Cena zestawu 225.00 zł
Pieczona łopatka jagnięca w czosnku, chili, i rozmarynie ok. 1,0 kg
z dodatkami
Marynowany 48 h w tymianku, mięcie, rozmarynie i czosnku.
Pieczony w czerwonym winie.
Dodatki
Buraki w kuminie z trybulą
Zapiekanka z ziemniaków z rozmarynem
Sos redukcja ze świeżych pomarańczy, Porto i Demi glace
→ Cena zestawu 295.00 zł
ZIMNE PRZEKĄSKI
Tuńczyk Ponzu 100 g
→ 32.00 zł
Tatar z okonia morskiego 250 g
→ 33.00 zł
Łosoś Gravlax marynowany w jałowcówce, sos z gorczycy, kozieradki i miodu 150 g
→ 27.00 zł
Pasztet z dziczyzny z konfiturą z kopru włoskiego i borówki 250 g
→ 30.00 zł
Tatar z polędwicy wołowej z wodorostami nori 150 g
→ 42.00 zł
Rostbef z chrzanowym Creme Fraiche 150 g
→ 32.00 zł
SAŁATKI
Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem, kruszonym bekonem i parmezanem 250 g
→ 26.00 zł
Sałata Cezar z krewetkami i parmezanem 250 g
→ 33.00 zł
ZUPY
Bisque z krewetek
→ 64.00 zł
Consomme z ciecierzycą i siekanymi ziołami 1l (4 porcje)
→ 46.00 zł
DANIA GŁÓWNE
Konfitowane udo kaczki w sosie tymiankowym 250 g
→ 32.00 zł
Pieczone udo gęsi w sosie z wędzonej śliwki 300 g
→ 36.00 zł
Policzki wołowe duszone w jałowcu i jeżynach 250 g
→ 28.00 zł
Pierogi z piersią kaczki 8 szt.
→ 36.00 zł
DANIA RYBNE
Smażony norweski łosoś w sosie maślanym z kaparami, ok. 200 g
→ 36.00 zł
Dorsz w sosie porowym ok. 200 g
→ 36.00 zł
DODATKI
Fenkuł duszony w Martini 200 g
→ 12.00 zł
Pieczone buraki z goździkami i kardamonem 200 g
→ 12.00 zł
Domowe kopytka 200 g
→ 12.00 zł
Kluski kładzione z lubczykiem 200 g
→ 12.00 zł
Ziemniaczane Gratin 200 g
→ 14.00 zł
DESERY
Ciasto czekoladowe z figami (Brownie) 250 g
→ 30.00 zł
Beza z marakują cała (8 -10 porcji)
→ 210.00 zł
Beza z marakują porcja
→ 24.00 zł