MENU VILLA FOKSAL RESTAURANT
PRZEKĄSKI DO PODZIAŁU
APPETIZERS TO SHARE
Grillowane zielone szparagi z domowym majonezem,
czosnkiem niedźwiedzim i cytryną
Grilled green asparagus with homemade mayonnaise,
wild garlic and lemon
→ 36,00 zł
Labraks w tempurze z musztardowcem
podawany z sosem tatarskim
Tempura sea bass with mustard leaves and tartar sauce
→ 44,00 zł
Tatar z polędwicy wołowej z gruszką nashi
Beef tartare with nashi pear
→ 48,00 zł
Sałatka z białych szparagów z jajkiem poche
White asparagus salad with poche egg
→ 36,00 zł
Sałata Cezar z krewetkami
Caesar salad with shrimps
→ 48,00 zł
ZUPA
SOUP
Chłodnik z ogórków małosolnych z lubczykiem
Cold cucumber soup with lovage
→ 24,00 zł
DANIA GŁÓWNE
MAIN DISH
Okoń morski z “Kopciłki”
Sea bass smoked and baked
→ 72,00 zł
Czarna soczewica z kremem kokosowym,
grillowanymi szparagami i sałatką z pachnotki
Black lentil with coconut cream, grilled asparagus and perilla salad
→ 34,00 zł
Pieczony kurczak baby
z grzybowo-orientalnym consomme z tapioką i nowalijkami
Roasted baby chicken with oriental style consommé with mushroom,
tapioca and fresh green vegetables
→ 58,00 zł
Sezonowana polędwica wołowa z sosem Bordolaise
Ageed beef loin with Bordolaise sauce
→ 74,00 zł
Cielęcina rose z szałwią
Rose veal with sage
→ 66,00 zł
DODATKI DO PODZIAŁU
SIDE DISH TO SHARE
Szpinak z masłem, gałką muszkatołową i otartą skórką cytryny
Spinach with nutmeg butter and lemon zest
→ 12,00 zł
Fasolka szparagowa z oliwą cytrynową i sezamem
Green beans with lemon olive oil and sesame
→ 12,00 zł
Pomme puree z oliwą truflową
Pomme puree with truffle olive oil
→ 12,00 zł
Sałata Mesclun z ziołami
Mixed salads with herbs and dressing
→ 12,00 zł
DESER
DESSERT
Limonkowy custard z kruchym ciastem
Lime custard with shortbread
→ 24,00 zł
Beza z kremem z marakui
Merinque with passionfruit cream
→ 26,00 zł